Software engineering

IMP Automation B.V. ontwikkelt voor en in nauwe samenwerking met machinebouwers en productiebedrijven in de industrie besturings- en automatiseringssystemen. Systeemsnelheid, precisie, synchronisatie en flexibiliteit bepalen het succes van deze besturingen. De oplossing is vaak klantspecifiek. Elke machine is uniek en wordt in nauwe samenwerking met de klant ontworpen.

Deze automatiseringssystemen bestaan vaak uit een PLC oplossing in combinatie met HMI, Scadasysteem of een specifiek ontworpen programma.

PLC

IMP Automation BV ontwikkelt al jaren maatwerk aandrijf- en besturingsoplossingen met diverse hardware platforms zoals onder andere Siemens, Lenze en Bosch rexroth. Wij ontwikkelen volgens klantspecificatie of stellen desgewenst eerst zelf een specificatie op.

Maatwerk applicaties

Vaak volstaat een standaard Scada of HMI oplossing niet. We zijn bij IMP Automation B.V. in staat om maatwerk oplossingen te leveren. Dit zijn programma’s specifiek voor een applicatie ontwikkeld in Microsoft VB of C# en zijn vaak gekoppeld aan een SQL Database server. Hierdoor kunnen krachtige database oplossingen gecombineerd worden met industrieële processen aangestuurd door één of meerdere plc’s.