Elektrische retrofit en veiligheid upgrade van een excenterpers

 

Bij Thielco Staalindustrie B.V. in Reuver hebben we bij een productielijn die onderdelen vervaardigt voor stalen roosters een complete elektrische retrofit uitgevoerd.

De machine was voorzien van een 20 jaar oude besturing bestaande uit een losse PC, een één-assige servocontroller en een Siemens S5-plc. Reserve onderdelen voor deze besturing zijn niet meer leverbaar waardoor de kans op langdurige stilstand bij uitval erg groot is.

IMP Automation B.V. heeft alle elektrische componenten vervangen inclusief een nieuwe besturingskast en een nieuwe bedienconsole. De bedienconsole is voorzien van een industrie-PC.

Voor de productprogrammering en bediening van de machine zijn de door IMP ontwikkelde programma’s PunchComm en Punchcontrol geïnstalleerd. Als besturingssysteem is een siemens S7-1500 gebruikt waarbij voor de aansturing van de sevo-aanvoerwals gebruik gemaakt wordt van een Siemens V90 regelaar.

Safety

Gelijktijdig is de machine veiligheid onder handen genomen. Om de machine is een nieuw hekwerk geplaats met elektrisch vergrendelde deursloten. Hierdoor is voor de operators een veilige werkomgeving gecreëerd en is de productie continuïteit van de lijn weer voor vele jaren gegarandeerd.

 

Deel het op